Passioneret vinylekspert, podcastvært og foredragsholder

Jeg hedder Søren Genefke og jeg har elsket duften af vinyl og pladecovers siden jeg var dreng. Jeg er født i Aarhus, men tilbragte syv år af min barndom i Sverige – det var her jeg fik min første plade som 7-8 årig i 1983. Siden da har musik været min allerstørste interesse.

I 2018 udgav jeg bestselleren Alt om VINYL (på Byens Forlag) og har siden da været aktiv foredragsholder i hele landet. Jeg elsker at fortælle om vinylpladernes fascinerende historier som kan føres helt tilbage til i 1877. 

For mig er det en helt særlig oplevelse at sætte en plade på og sætte sig ned og fordybe mig i musikken, coveret og teksterne – og historierne bag pladen. Derfor har jeg taget gjort konceptet Grammofonkoncert til en af mine foredragsprodukter – her dykker vi ned i de gode fortællinger og nyder musikken på vinyl – alt sammen i fællesskab. Siden 2018 er det blevet til næsten 100 foredrag i både Danmark og Sverige.

Jeg har stiftet det populære Alt om VINYL Forum på Facebook for både erfarne vinylfans og interesserede nybegyndere – samt markedspladsen Alt om VINYL Marked for køb, salg og vurdering af musik på fysiske formater.

I 2023 startede jeg podcasten Ud ad en tangent med min nære ven Anders Møller. Mest for at snakke om musik og for at have en god undskyldning for at mødes.

Jeg er uddannet cand.mag. i Informationsvidenskab fra Aalborg Universitet (2003), og bor sammen med min hustru og vores tre piger uden for Aarhus. Til daglig arbejder jeg i et større dansk pengeinstitut.

Kontakt mig